Trg svete Barbare djeci

Projekt "Trg svete Barbare djeci" odvija se u sklopu "Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture". Riječ je o programu Civilne inicijative kojom se podržavaju projekti građana koji unaprjeđuju lokalnu zajednicu društvenom, umjetničkom i kulturnom akcijom te potiču aktivno sudjelovanje građana u oblikovanje kulturnog i društvenog života.

Uređenje Trga svete Barbare će se odvijati tijekom 2019. godine, a namjera je postaviti ormariće za knjige, s naglaskom na slikovnice i knjige za djecu. Kroz izbor dječje literature nastojat će se promovirati hrvatske te posebno riječke pisce i ilustratore. Postavit će se i klupice na kojima bi se te slikovnice mogle i prelistati. Neizostavan dio bit će zelenilo koje bi se posadilo u velikim posudama i razmjestilo po trgu, a pri uređenju će nam pomoći učenici Građevinske tehničke škole Rijeka. Namjeravamo Trg svete Barbare pretvoriti u ugodno mjesto, okupljalište svih generacija, posebno obitelji s djecom. Mjesto na kojem će se moći održavati različite radionice s djecom na otvorenom kao i predstavljanja knjiga i slikovnica.

Voditeljica projekta: Zorica Radojčić