Sri, 24.07.2024. 02:29

Kreativne radionice izrade rukotvorina

Kreativne radionice izrade rukotvorina

Svakoga se tjedna u Portiću održavaju tri kreativne radionice izrade rukotvorina. Radionice su namijenjene članovima i volonterima Udruge, a cilj im je razvijanje kreativnih vještina te zajedničko druženje i povezivanje članova i volontera.

RADIONICA PLETENJA I HEKLANJA održava se kontinuirano od 2011. godine. Pletilje i heklačice izrađuju razne pletene i heklane predmete koje prodajemo na prigodnim sajmovima u Rijeci, ali i za razne druge prigode. Primjerice, u suradnji s Udrugom "Roda" naše su volonterke izradile kape, majice i šalove te smo na taj način pomogli zbrinuti djecu migrante smještene u Izbjegličkom kampu Opatovec kao i djecu u Domu Ivane Brlić-Mažuranić. Poklonili smo kape, rukavice i šalove u humanitarnoj akciji "Jakna za drugoga" organiziranoj 2019. u Rijeci. Povodom božićno-novogodišnjih blagdana darivali smo djecu korisnike projekta "Moje mjesto pod suncem" izrađenim rukotvorinama, primjerice igračkama, torbama, kapama, šalovima. Voditeljica radionice pletenja je Đurđica Nina Linardić.

RADIONICA IZRADE RUKOTVORINA OD FILCA provodi se od 2011. godine, a u sklopu radionice izrađuju se broševi za volontere – tete/barbe pričalice kao i razni prigodni ukrasi (bookmarkeri/straničnjaci, ukrasi od filca, kuglice za bor, kućice za slatkiše i sl.) koji se prodaju na prigodnim sajmovima u Rijeci. Na radionice mogu doći svi zainteresirani volonteri i članovi, neovisno o znanju šivanja. Voditeljica radionice je Arijana Prizmić.

RADIONICA ŠIVANJA pod nazivom "Tete šivalice" provodi se od 2018. godine. Riječ je o kombinaciji šivanja šivaćom mašinom i ručnog šivanja, a za spomenutu radionicu potrebno je imati predznanje šivanja. U sklopu radionice izrađuju se torbe te razni ukrasi koji se također prodaju na prigodnim sajmovima u Rijeci. Voditeljica radionice je Vera Stojaković.