Sub, 04.02.2023. 16:33
Portić na Rijeka Adventu!

Portić na Rijeka Adventu!

Večeras u Rijeci počinje manifestacija "Rijeka Advent" u kojem sudjeluje i Udruga "Portić". Od 3. do 7. prosinca posjetite nas na Korzu u adventskoj kućici pored božićne jelke. Naše volonterke izradile su božićne ukrase, kape, šalove, torbice i brojne druge rukotvorine, idealne božićne poklone za obitelj i prijatelje. Kupovinom rukotvorina podržavate rad Udruge "Portić" i provođenje naših projekata, programa i aktivnosti. Od srca vam hvala na tome i vidimo se na Korzu!

Rezultati natjecanja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Rezultati natjecanja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Udruga "Portić" održala je svoje 3. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Natjecanje je organizirano povodom Dječjeg tjedna te želi potaknuti učenice i učenike da pokažu kako bi se snašli u ulozi tete/barbe pričalice, koliko su vješti čitači i također ih podsjetiti na to da je čitanje neizostavna i bitna svakodnevna aktivnost. Veseli nas velik odaziv i to iz različitih gradova, čime je natjecanje doseglo državnu razinu. Ukupno se odazvala 201 "teta/barba" pričalica: u kategoriji 1. i 2. razreda 66, u kategoriji 3. razreda 52, u kategoriji 4. razreda 67 te u kategoriji 5. i 6. razreda 16 učenica i učenika. Prosudbeno povjerenstvo je unutar svake kategorije posebno pohvalilo učenice i učenike koji su se istakli po svim navedenim kriterijima te ostavili poseban dojam. Zbog velikog broja prijavljenih, u izboru najvještijih čitačica i čitača, presudile su nijanse te u nastavku pročitajte nagrađene i posebno pohvaljene po kategorijama.

KATEGORIJA 1. I 2. RAZRED - NAGRAĐENI
1. Vita Plavšić Bogdan
2. Olja Blažeković
3. Emi Delić

POSEBNO POHVALJENI
Ana Čargonja
Arian Host
Ena Benić Pavešić
Mateo Saršon
Matija Abramović
Nika Peterko
Petra Bilić
Rita Uršić

KATEGORIJA 3. RAZRED – NAGRAĐENI
1. Moreno Srok
2. Olivia Defranza Hendelja
3. Petar Boris Veselić

POSEBNO POHVALJENI
Adriano Defranza Hendelja
Eni Žeželić
Ileana Rončević
Laura Kalebić
Viktor Radić

KATEGORIJA 4. RAZRED – NAGRAĐENI
1. Meri Dunđer
2. Helena Orlić
3. Vedran Dubajić

POSEBNO POHVALJENI
Ana Cerović
Emanuel Fućak
Emanuel Iličić
Emma Gašpar
Karla Barbarić
Karlo Obren Muždalo
Laura Brnabić
Leona Kovač
Niko Rožmarić
Roberta Antonić
V. T.

KATEGORIJA 5. I 6. RAZRED – NAGRAĐENI
1. Tara Babić
2. Nika Turina
3. Lea Grozdanoski

POSEBNO POHVALJENI
Noemi Šepić
Tijana Mamula

Čestitamo svim sudionicima!
Pohvale za sudjelovanje, Posebne pohvale i Zahvalnice mentoricama bit će dostavljene na adrese škola, a nagrađene učenike pozivamo na svečanu dodjelu Diploma za osvojeno mjesto i prigodnih nagrada koja će se održati na Trgu sv. Barbare u subotu, 22. listopada 2022. godine u 10:00 sati.

Sljedećih tjedana na našoj Facebook stranici i You Tube kanalu uživajte u video uradcima malih "teta/barba pričalica" i vidimo se dogodine!

"Pričam ti priču", biblioterapijske pričaonice u Dječjoj kući

"Pričam ti priču", biblioterapijske pričaonice u Dječjoj kući

Jeste li već čuli za biblioterapiju? Još od davnih dana knjige nam pokazuju da nas snagom svojih riječi liječe, osnažuju, pokreću. Kada čitanju i slušanju priča pridodamo prekrasne ilustracije i kreativne aktivnosti, moć ljekovitosti samo raste. Upravo ćemo na taj način zajedno provoditi subotnja jutra – u priči, razgovoru i kreativnom izražavanju. U suradnji Udruge "Portić" i Gradske knjižnice Rijeka, naša teta pričalica Anja Kučan Buterin svake druge subote će u Dječjoj kući održavati biblioterapijske radionice pod nazivom "Pričam ti priču".

Vrijeme održavanja: Svake druge subote u 10 sati (redovni ciklus, 2 grupe).
Prvi susret prve grupe održat će se 24. rujna, a druge grupe 1. listopada.
Lokacija: Dječja kuća / Dječji odjel Stribor
Dob: 4 – 6 god.

Anja Kučan Buterin je po struci magistra kroatistike, edukantica Gestalt psihoterapije, po zvanju školska knjižničarka, članica i volonterka Udruge "Portić", a u slobodno vrijeme mama koja obožava čitati priče. Vjeruje da riječi imaju ljekovitu moć. Upravo ih zbog toga najviše voli podijeliti s najmlađima.

Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka, a prijavu je potrebno izvršiti osobno u Dječjem odjelu Stribor/Dječja kuća.

Više informacija na: https://gkr.hr/Magazin/Najave/Pricam-ti-pricu-biblioterapijske-pricaonice-u-Djecjoj-kuci

Izvor: Gradska knjižnica Rijeka

Seminar za Tete i barbe pričalice

Seminar za Tete i barbe pričalice

Udruga "Portić" od 17. do 19. listopada 2022. godine održava pripremni seminar za pripovjedač/ice priča za laku noć u okviru programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice".

Novi projekt Udruge Portić - "1 za sve"

Novi projekt Udruge Portić - "1 za sve"

Udruga "Portić" od ovog listopada počinje s provođenjem novog projekta "1 za sve – psihosocijalna podrška za jednoroditeljske obitelji". Jednoroditeljska obitelj je ona u kojoj živi dijete/djeca