Sub, 02.12.2023. 03:33

Održan koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" u organizaciji Udruge Portić

Održan koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" u organizaciji Udruge Portić

Dvije tisuće Riječanki i Riječana svih generacija uživalo je u četvrtak, 24. listopada u Centru Zamet u velikom humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" održanom povodom obilježavanja 10. rođendana programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice". Koncert je uz pomoć prijatelja, pokrovitelja i sponzora organizirala Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke, a pozivu za sudjelovanje odazvali su se baš svi kojima je poziv i upućen!

Generalni pokrovitelji koncerta bili su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. U ime Grada Rijeke organizatore, izvođače i publiku je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat. "Čestitam tetama i barbama pričalicama njihov rođendan. Ujedno im hvala što svojim pričama našoj djeci uljepšavaju dan i uvode ih u miran san. Ne možemo im nikada dovoljno zahvaliti za njihov trud i sve što rade za djecu. Grad Rijeka i ubuduće će podržavati i financirati njihove ideje i programe", kazao je Poropat.

Uz sjajnu sviračku potporu "kućnog" benda Olja’zz band kojega je okupio producent koncerta Olja Dešić, pred ispunjenim tribinama i tek nešto manje ispunjenijim parterom Centra Zamet nastupila su mnoga najpoznatija imena domaće glazbene scene: Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids i Whiteheads.

Ulaznice su se prodavale po 50 kuna a iz prikupljenih financijskih sredstava kupit će se oprema za potrebe Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavoda za neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka – lokalitet Kantrida (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i sl. predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje).

Udruga "Portić" svojim djelovanjem već 13 godina skrbi o potrebama i dobrobiti djece, mladih i njihovih obitelji. Najpoznatiji projekt udruge upravo je "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice" koji se od studenoga 2009. godine kontinuirano provodi na raznim odjelima KBC-a Rijeka – Dječja bolnica na Kantridi te u drugim gradovima Hrvatske poput Zagreba, Splita, Pule i Čakovca. U proteklom je desetljeću u projektu "Teta i barba pričalica" sudjelovalo više od 1000 volontera.

Fotogaleriju s koncerta (fotografi Miro Dežulović i Foto Kurti) pogledajte na: http://www.udruga-portic.hr/index.php/component/speasyimagegallery/humanitarni-koncert-i-ti-mozes-uljepsati-necije-snove?Itemid=247