Sub, 02.12.2023. 03:23

Izložba o tetama i barbama pričalicama na riječkom Korzu

Izložba o tetama i barbama pričalicama na riječkom Korzu

Predsjednica udruge Portić Maja Opašić i gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel u petak, 4. listopada 2019. na riječkom su Korzu otvorili izložbu "I ti možeš uljepšati nečije snove" koja prikazuje deset godina provođenja programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć”. Otvaranju izložbe prisustvovali su i brojni volonteri udruge koji od studenog 2009. godine u Dječjoj bolnici Kantrida svakoga dana pričaju priče bolesnoj djeci.

"Čestitam na izuzetnom osmišljenom projektu u kojem volonteri ulažu svoje vrijeme kako bi djeci u bolnici prilikom liječenja olakšali i uljepšali boravak", kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel."S velikim zadovoljstvom slavimo Tete i barbe pričalice, odnosno deset godina provođenja programa Pripovjedač/ica priča za laku noć te je doista veliki uspjeh da smo u kontinuitetu uspjeli odlaziti u bolnicu svakoga dana. Tete i barbe pričalice svaki dan između 19 i 20 sati odlaze u Dječju bolnicu Kantrida olakšavajući oporavak djece u bolnici, osobito dugotrajno hospitaliziranoj djeci“, kazala je predsjednica Udruge Portić Opašić, dodajući kako joj je u njezinih sedam godina iskustva teško zamisliti da ne bude teta pričalica. Izložba ostaje otvorena do 11. listopada 2019.

Upravo kreće i novi ciklus edukacije za volontere, koja će se održati 9., 10. i 11. listopada. Za volontiranje se mogu opredijeliti svi stariji od 16 godina. Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavajući prijavnicu koju je potrebno poslati na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Veliki jubilej programa „Tete i barbe pričalice“ obilježit će se i organizacijom velikog humanitarnog koncerta, koji će se održati u četvrtak, 24. listopada u Centru Zamet s početkom u 19 sati.

Na koncertu nastupaju Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gordan, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads, Sandro Bastiančić i The Siids. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

Partneri programa su Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka i Filozofski i Učiteljski fakultet.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Više o izložbi pogledajte na mrežnim stranicama www.mojarijeka.hr

Fotografija: Miro Dežulović