Sri, 24.07.2024. 02:36

Svakog dana jedna priča

Svakog dana jedna priča

S obzirom da tete i barbe pričalice iz "Portića" za vrijeme pandemije COVID-19 nisu mogli posjećivati djecu u Dječjoj bolnici na Kantridi i svojim pričama im olakšati boravak u bolnici, pokrenuli smo čitanje i pričanje priča od kuće - "Svakog dana jedna priča". Tako smo na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu, te YouTube kanalu i web stranici "Portića" od 24. ožujka do 31. svibnja 2020. objavili čak 74 video priče

Želimo zahvaliti od srca svim našim dragim volonterima koji su s puno ljubavi i volje snimali svoje priče. Pri tom je svatko to učinio na najbolji način sa željom da uljepša večer i san svakome od onih koji priču bude slušao i gledao. Hvala i našim dragim subotnjim gošćama - odgajateljicama DV Viškovo koje su se rado uključile u ovu našu priču. Hvala svima vama koji ste naše priče pratili svakoga dana, svima koji su ih dijelili dalje i širili glas o ovoj inicijativi.

Svi skupa našli smo se proteklih mjeseci u neočekivanoj i neugodnoj situaciji pa vjerujemo da su vam dane koje smo proveli pod strogim mjerama olakšale i naše priče. Pokrenuli smo ih potaknuti upravo time što ne možemo svakodnevno odlaziti čitati i pričati priče našoj dječici u bolnicu te se nadamo da smo na ovaj način došli i do te djece, da su mogli vidjeti kako su tete i barbe pričalice za njih tu i u ovim trenucima. Nadamo se da ćemo se pričanju u bolnicu vratiti najesen, a ako se slučajno dogodi suprotno, opet ćemo nastaviti s video pričama. Jer priče su lijek za dušu i tijelo, progovaraju kada sve drugo utihne. Ne zaboravite na to i nastavite druženje s pričama. Do neke druge naše lijepe priče svima šaljemo puse i zagrljaje!