Radionice "Tehnike i aktivnosti utemeljene na terapiji igrom"

Radionice

Portić vas poziva na radionice "Tehnike i aktivnosti utemeljene na terapiji igrom". Radionice "Tehnike i aktivnosti utemeljene na terapiji igrom" se sastoje od dva modula, održavaju se u 14. i 28. veljače 2015., od 9.00h do 15.00h s pauzom za ručak.

Radionice su namijenjene stručnjacima koji žele unaprijediti svoje vještine u ovom području rada s djecom od 4 do 12 godina. Temeljen na tehnikama i aktivnostima iz terapije igrom, polaznici stječu osnovna znanja o terapiji igrom i temeljnim pristupima rada te uče razne vještine i tehnike za rad s djecom u grupnom okruženju. Baziraju na aktivnostima koje uključuju slijedeće modalitete koji se primjenjuju u terapiji igrom kao što je crtanje, glina, pijesak, lutke, priča i pokret.

Cilj radionica je naučiti stručnjake kako koristiti vještine iz terapije igrom u individualnom i grupnom radu s djecom.

Prijave se primaju do 10.02.2015. ili do popunjenja grupe (8 polaznika)

Cijena za dva modula je 1000,00 kn odnosno 500,00 kn po radionici. Rok za uplatu do početka edukacije, plaća se na žiro račun Erste banke, HR0424020061100477178, poziv na broj 00 02-2015, svrha uplate: Kotizacija za seminar- Terapija igrom

Sudjelovanjem dobivate:
- Rad u grupi do 8 polaznika u ugodnoj, pozitivnoj i zaigranoj atmosferi
- Voditeljicu s bogatim znanjem i iskustvom u radu s djecom
- Potvrdu od strane Strukovne udruge Portić o sudjelovanju u edukaciji
- Osvježenje u pauzi
- Razumijevanje terapijske moći igre i načela na kojima se temelji terapija igrom
- Razvoj sposobnosti prepoznavanja i korištenja razlicitih modela terapije igrom
- Razumijevanje procesa terapije igrom i ulogu terapeuta igrom
- Razvoj sposobnosti strukturiranja igre

Više informacija i prijave :
Iva Lafta, mag. edukac. reh., Certificirana za provođenje Terapije igrom

Kratki opis programa:
Terapija igrom bazirana je na činjenici da je igra djetetov prirodan medij za izražavanje. Djetetova igra služi nam da ga upoznamo, da saznamo o njegovim iskustvima, o čemu misli, što osjeća, te kako to utječe na njega i njegovo dnevno funkcioniranje. U terapiji igrom, djetetu je dana mogućnost da "odigra" svoje osjećaje i probleme, baš kao što će odrasli izverbalizirati svoje probleme. Cilj ovog programa je polaznicima pružiti osnovna znanja o terapiji igrom,osnovnim vještinama i tehnikama terapije igrom, modalitetima igre i primjeni osnova terapije igrom u radu s djecom. Polaznici će kroz iskustvene aktivnosti upoznati različitim modalitetima igre i steći vještine za korištenje svih modaliteta u grupnim i individualnim aktivnostima s djecom.