Radionice "Rastimo zajedno u Portiću"

Krajem 2012. i početkom 2013. godine u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb sudjelovali smo u provođenju programa za roditelje "Rastimo zajedno". Ovaj Program dio je šireg Unicefovog projekta "Prve tri su najvažnije". Cilj mu je pružiti roditeljima podršku, znanje i vještine relevantne za pozitivno roditeljstvo, a ujedno i pomoći u ostvarivanju prava na roditeljstvo koje najviše doprinosi dobrobiti djece. Teorijska ishodišta ovoga programa su psihologijske spoznaje o važnosti prvih godina života za cjelokupni razvoj čovjeka, o važnosti emocionalne topline, rane komunikacije i stimulacije koje su za razvoj djeteta jednako važni kao i prehrana, čistoća i higijenski uvjeti.

Program se sastojao od 11 radionica, tijekom svake radionice polaznici su dobili pisane priloge vezane uz temu radionice. Na kraju svakog susreta roditelji su evaluirali svaku aktivnost, vježbu i temu, razgovarali o njihovoj korisnosti i primjenljivosti u svakodnevnom životu. Voditeljice radionica su bile članice Udruge - psiholog, odgojitelj i pedagog.

Slike s radionice pogledajte u našoj Galeriji slika.