Tete pričalice u Zagrebu

Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ - Rijeka u suradnji s Gradom Zagrebom organizirala je 15. listopada 2011. pokazni seminar za promotore i organizatore projekta Pripovjedač/ica priča u Dječjoj bolnici Kantrida. Cilj projekta je osnažiti hospitalizirano dijete i doprinijeti smanjivanju negativnih posljedica hospitalizacije. Seminar se održavao u Tribini Grada Zagreba uz prisustvo 40-ak zainteresiranih posjetitelja.

Program seminara:

• Obraćanje predstavnika Grada sudionicima skupa
  • Predstavljanje Strukovne udruge za promicanje dobrobiti djece Portić iz Rijeke - Ksenija Vičić, prof. ped. predsjednica Udruge
  • Vježbe upoznavanja i povezivanja,
  • Kako prevenirati i ublažiti psihosocijalne probleme hospitalizirane djece, dr.sc. Marina Grubić prof. psiholog, Klinički bolnički centar Zagreb, Klinika za pedijatriju
  • Maligne bolesti u djece, prof. dr. sc. Jelena Roganović, dr. med. Klinički bolnički centar Rijeka – Klinika za pedijatriju
  • Menadžment volontera - Planiranje i uključivanje volontera u projekt, orijentacija i trening, opis posla volontera, ugovor o volontiranju, etički kodeks volontera; Ksenija Vičić, prof. ped. i Lucija Jančec, prof. ped. i fil. – Strukovna udruga Portić
  • Supervizija rada volontera; Tijana Vidović, prof. ped. - Zagreb; Ksenija Vičić, prof. ped. Strukovna udruga Portić - Rijeka
  • Trening – radionica - Odabir priča i pripovijedanje / interpretativno čitanje "Priča ima čudesnu ljekovitu moć". Zašto je dobro čitati djetetu? Kako čitati djetetu?; Sonja Pribela Hodap, prof. psiholog i Verena Tibljaš, prof. HJK, dipl. knjižničar, Gradska knjižnica Rijeka – Dječji odjel Stribor
  • Kreiranje mreže Udruga i / ili institucija potencijalnih organizatora Projekta Pripovjedač/ica priča; Iva Vianello, prof. HJK, koordinatorica za Zagreb i druge gradove Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece Portić

Organizator: Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece - Portić

Projekt podupiru: Grad Zagreb, Grad Rijeka-Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Klinički bolnički centar Rijeka – lokalitet Kantrida i Gradska knjižnica Rijeka - Dječji odjel Stribor, Sveučilišna zaklada, Filozofski fakultet i Učiteljski fakultet u Rijeci

Ovaj projekt provodi se zahvaljujući financijskoj potpori udružene nizozemske zaklade Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe.

Fotogaleriju sa zagrebačkog seminara pogledajte u našoj Galeriji slika