Letak "Rijeka podrške - Rastimo zajedno i Rastimo zajedno PLUS"

Rastimo zajedno

Udruga Portić objavila je letak "Rijeka podrške - Rastimo zajedno i Rastimo zajedno PLUS" o istoimenom projektu koji se provodi u udruzi. Letak preuzmite na ovom linku.

Roditeljska je uloga jedna od najljepših, ali i najzahtjevnijih uloga koje preuzimamo u životu.  Odrastanje djeteta donosi promjene i situacije u kojima roditelji osjećaju kako bi bilo dobro primiti podršku drugih roditelja ili stručnjaka. Takvu podršku roditelji mogu potražiti u Portiću kroz individualno savjetovanje i/ili se uključiti u radionice.

Na radionicama "Rastimo zajedno" i "Rastimo zajedno PLUS“ roditelji i stručnjaci zajedno otkrivaju odgovore na pitanja o roditeljstvu i djetetovu razvoju. Roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine i tako zajednički uče i pružaju si međusobnu podršku koja se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta. Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta. "Rastimo zajedno PLUS" program posebno je kreiran za roditelje djece s teškoćama u razvoju u dobi do osam godina.

Programi radionica s roditeljima nastali su u okrilju UNICEF-ovih programa, a potporu razvoju programa dala je i Agencija za odgoj i obrazovanje RH, Odsjek za predškolski odgoj. Ako se želite bolje osjećati u svojoj roditeljskoj ulozi i biti zadovoljniji kao roditelj, slobodno nam se javite i dođite na roditeljsko savjetovanje i/ili se uključite u radionice! Aktivnosti Portića za roditelje su besplatne.