Aktivnosti u Portiću: Knjižnica, Radionica pletenja, Radionice rukotvorina

Dragi volonteri,

s dolaskom jeseni vraćaju se i naše uobičajene aktivnosti u Portiću. Tako od srijede, 6. 10. 2016. počinje raditi naša knjižnica - radno vrijeme je srijedom od 16 do 18 sati. Naše čuvarice knjiga Drina i Nina čekaju vas da odaberete pokoju knjigu, slikovnicu, a imamo odista lijep izbor, pa iskoristite mogućnost besplatne posudbe dodatnih knjiga uz onih 8 iz Stribora.

U isto vrijeme kada i knjižnica, održavat će se radionica pletenja pod stručnim vodstvom naše majstorice igala i vune Nine stoga pozivamo sve koji bi htjeli naučiti plesti ili usavršiti tu vještinu - igle i vuna su osigurani, a predznanje nije potrebno :-)

Počinjemo i s pripremama za Božićni sajam, pa kreću radionice rukotvorina koje vodi naša pričalica zlatnih ruku Ljiljana. Na radionicama ćemo raditi božićne ukrase od filca te kuglice. Za sada ćemo krenuti s ukrasima od filca, a s kuglicama za koji tjedan o čemu ću vas obavijestiti. Pozivamo sve koji poznaju osnove šivanja, tj. znaju sašiti npr. dugme neka se pridruže radionicama - materijal je osiguran. Radionice će se održavati: ponedjeljkom i srijedom od 18.30 do 20.30 sati počevši od ponedjeljka 3. listopada. Možete odlaziti oba dana ili samo jedan, kako vam odgovara. Svi koji su sudjelovali prošle godine znaju kako nam je lijepo bilo, osim što nešto korisno napravimo, ugodno se družimo i bolje upoznajemo!

Termini svih aktivnosti bit će uneseni u kalendar pričaonica! Radujemo se zajedničkom druženju!

Vaš Portić