Poziv na izložbu "Origami Zdenka - Put do svjetskih majstora origami umjetnosti"

Origami

Dragi i poštovani prijatelji origami umjetnosti,

ORIGAMI ZDENKA – PUT DO SVJETSKIH MAJSTORA ORIGAMI UMJETNOSTI

GALERIJA KORTIL
Rijeka, Strossmayerova 1
01.04. od 18:00-20 sati

Izložba će biti otvorena od 01.04. do 12.04. 2016. godine. Izložba se organizira s ciljem promocije origami umjetnosti i dobrobiti modernog origamija za širu zajednicu, od dječje dobi, kroz cijeli život. Volontirajući za udrugu Portić i brojne druge kulturno-obrazovne institucije u zadnjih nekoliko godina, Zdenka Šegota je postala sinonim riječkog origamija, osvajajući svojom toplinom, dobrotom i znanjem mnoge male i velike ruke, nutkajući ih novim izazovima i pothvatima u papiru. Veliki entuzijast i učitelj, neumorna u pozitivnom mišljenju i ohrabrivanju, ojačala je redove Hrvatskog origami društva, ubrzo nakon njegovog osnivanja.

Upravo neumoran i samozatajan Zdenkin rad i naša zajednička želja, da Rijeka doživi svjetske origami majstore, postala je ideja vodilja za ovu izložbu. Svjetski origami majstori dio su fundusa Galerije Grada Krapine, od izložbe Poezija u papiru2008. godine. Dio tog origami opusa izložit ćemo na ovoj izložbi ljubaznošću Galerije grada Krapine. Članovi Hrvatskog origami društva u svojim redovima imaju svjetski poznate majstore i umjetnike koji će ovom prilikom izložiti svoje autorske radove kao i interpretacije svjetskih majstora. Izložit će i radove svjetskih majstora iz svojih privatnih kolekcija. A vidjet ćete i kako se započinje put do svjetskih majstora origami umjetnosti.

Želimo od srca zahvaliti svima koji su nam pomažu u realizaciji ove izložbe – Gradu Rijeci koji nam je omogućio prostor ugledne riječke galerije Kortil, članovima naših udruga na svesrdnoj pomoći u logistici i tisku te Galeriji grada Krapine koja nam je za ovu izložbu posuđuje radove svjetskih majstora iz svog fundusa. Također srdačno zahvaljujemo prvom europskom origami muzeju EMOZ, Zaragoza, Španjolska, na iscrpnim podacima o istočnoj i zapadnoj origami tradiciji.