Održana konferencija voditelja programa "Rastimo zajedno" i "Rastimo zajedno Plus"

Proteklog vikenda, točnije 5. i 6. veljače u Daruvaru je održana 6. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu djece predškolske dobi "Rastimo zajedno" i "Rastimo zajedno Plus".

Portić je sudjelovao u organizaciji konferencije zajedno s Centrom za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno" iz Zagreba, Udrugom "Korak dalje" iz Daruvara, UNICEF-om, Gradom Daruvarom i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Konferencija se održala uz financijsku podršku projekta SUPPORT kojeg sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Konferenciji je prisustvovalo preko 200 odgajatelja, psihologa i drugih stručnjaka, djelatnika dječjih vrtića i centara za socijalnu skrb (podružnice - obiteljski centri) iz svih krajeva Hrvatske. Tema ovogodišnjeg okupljanja voditeljica i voditelja radionica „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ bila je „Stručna podrška voditeljicama i voditeljima u provedbi programa podrške roditeljstvu“. U stručnom dijelu konferencije cijenjeni predavači održali su zanimljiva predavanja i radionice na različite teme poput: „Veselja i muke s različitostima u vrijednostima i svjetonazorima“, „Supervizija kao podrška voditelji(ca)ma programa Rastimo zajedno (Plus)“, „Zašto odrasli trebaju bajke?“ i „Grupni rad sa zahtjevnim ulogama“. Osim stručnog dijela, na konferenciji su predstavljeni i rezultati projekta SUPPORT – SUstavna Podrška za POdršku RodiTeljstvu kojeg od prosinca 2014. g. provodimo u partnerstvu s Centrom za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ i udrugom „Korak dalje“ iz Daruvara. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sudionicima konferencije predstavljene su informacije o superviziji za voditelje „Rastimo zajedno (Plus)“ radionica kao i informacije o priručniku „Standardi i pokazatelji kvalitete u provedbi programa podrške „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ koji je razvijen u sklopu projekta SUPPORT. Program konferencije održavao se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta, Gradske vijećnice i Hotela „Termal“.