Natječaj za posao u Udruzi Portić

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" traži djelatnika na radnom mjestu VODITELJ/ICA UREDA na određeno nepuno radno vrijeme. Pristupnici moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

- imati VSS društvenog ili humanističkog usmjerenja
- poznavati rad u paketu MS OFFICE

Prednost imaju pristupnici koji imaju iskustva u pisanju i administriranju projekata i/ili radu u organizacijama civilnoga društva. Pristupnici moraju poslati molbu i životopis u elektroničkom obliku na e-adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Natječaj je otvoren 7 dana od dana objave (do 14.12.).

Udruga Portić na božićnom sajmu na Korzu

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" i ove godine sudjeluje na božićnom sajmu u gradu Rijeci. Nalazimo se u drvenoj kućici broj 1 na Korzu ispred Malog Salona (pokraj balkona Radio Rijeke) od 3. do 6. prosinca 2018. godine.  U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine naše rukotvorine možete kupiti od 10 do 20:30 sati, a u utorak, srijedu i četvrtak (4., 5. i 6. prosinca) od 9 do 20:30 sati. Svi proizvodi su ručni rad naših volontera, a prihod od prodaje namijenjen je održavanju projekta "Pripovjedač/ica priča za laku noć" – Tete i barbe pričalice koji se provodi u Dječjoj bolnici Kantrida.

Portić u OŠ Nikola Tesla - Neka odrastanje bude dječja igra

Povodom Dječjeg tjedna 2018. učenice 4d razreda Građevinsko-tehničke škole su u suradnji s Udrugom "Portić" i njihovom Tetom pričalicom Zoricom, sudjelovale u aktivnostima posvećenim djeci. Ciljevi te manifestacije su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, a kod učenika se potiče volontersko-društveni rad i praktična primjena stečenih znanja za vrijeme školovanja.

Posjetili smo 1b razred Osnovne škole "Nikola Tesla", gdje smo u sklopu aktivnosti "Neka odrastanje bude dječja igra", čitali divnu slikovnicu o prijateljstvu – "Juha od bundeve", a nakon čitanja održali smo i likovnu radionicu. Priča je potakla Luku da nazove svog prijatelja iz vrtića. Dugo se nisu vidjeli, a na svoj crtež je napisao i kako mu jako nedostaje. Danas će mamu pitati za prijateljev broj telefona i najaviti mu se da dolazi do njega i nosi mu svoj crtež. Nakon toga bi mogli odigrati i jednu igricu, pa otići na palačinke ili sladoled. Iako je školska godina tek počela, ovi prvašići kažu kako su već odličan tim. O uspjehu našeg druženja dovoljno govori i poziv djece 1b – "Dođite nam opet sutraaa!!"

Tesla

Pokusić za Portić - Portić u OS Gelsi

"Portić" i "Gelsi" i ove godine pokazali su svoju dugogodišnju uspješnu suradnju, a povod je bio upravo Dječji tjedan. Naime, 4. listopada 2018. godine, učenici 4.b razreda pokazali su svoju kreativnost u izvedbi pokusa koji su imali vrlo korisnu primjenu u svakodnevnom okruženju. Tema radionice nosila je naziv "Pokusić za Portić", a voditeljica radionice bila je učiteljica Vlasta Tibljaš. Ovo su samo neki od naziva pokusa koji su uspješno izvedeni:

1. Sunce - zagrijavanje tamne i obične plastične čaše s vodom
2. Trošenje kisika gorenjem
3. Ima li u zraku vodene pare?
4. Ispitivanje svojstava i sastava tla
5. Ispunjenost čaše zrakom