SVAŠTARAONICA – Kreativne radionice za djecu

Svaštaraonica

Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ organizira kreativne radionice za djecu mlađeg školskog uzrasta (do 5. razreda). Radionice će započeti u četvrtak, 9. studenoga 2017. godine, a održavat će se u prostoru Udruge Portić (Trg svete Barbare 5/I), jednom tjedno od 18.00 do 19.30 sati.

Radionice su usmjerene na poticanje kreativnosti i kreativnog izražavanja, a polaznici će imati priliku okušati se u različitim tehnikama, od likovnog izražavanja (crtanje, slikanje, modeliranje glinom i plastelinom, kolažiranje i sl.), izrađivanja rukotvorina do dramskog iskaza (kreiranje igrokaza). U „Svaštaraonici“ će djeca, kroz zabavu i druženje, usvojiti brojna nova znanja i vještine, osloboditi maštu i kvalitetno provesti slobodno vrijeme.

Prijaviti se možete svakoga radnog dana iza 16:00 sati na 091 892 7900 (Marina) ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., a prijave su otvorene do popunjenja mjesta.

Članice Udruge Portić na Kanalu RI

Članice Udruge "Portić" Maja Opašić, Tamara Milovanović i Arijana Prizmić gostovale su u emisiji "Civilno društvo" Kanala RI i predstavile projekte udruge. Emisiju možete pogledati na donjem linku:

Obavijest o početku radionica i knjižnice u Portiću

U Portiću od ponedjeljka, 9. listopada 2017. ponovno kreću naše redovite aktivnosti i to prema sljedećem rasporedu:

• Ponedjeljkom od 18 do 20 sati RADIONICA RUKOTVORINA - na ovoj radionici radit će se različite rukotvorine (predmeti i ukrasi od filca, božićne kuglice i sl.) kao priprema za božićni sajam na kojemu sudjelujemo početkom prosinca i tada prodajemo sve što napravimo, a u namjenu za održavanje našega programa "Tete i barbe pričalice". Radionicu vodi naša volonterka kreativnih ruku Arijana Prizmić. Materijal je osiguran, a treba ponijeti samo oštre škare.
  • Srijedom od 17 do 19 sati KNJIŽNICA - imamo velik broj kvalitetnih knjiga i slikovnica pa možete obogatiti svoju ponudu za bolnicu. Svi volonteri i članovi mogu posuditi do 8 knjiga, a rok posudbe je mjesec dana. Pri potrazi za knjigama, rado će vam pomoći naše knjižničarke Nina i Drina.
  • U istom terminu srijedom od 17 do 19 sati održava se RADIONICA PLETENJA koju vodi naša iskusna pletačica Nina Linardić. Pozivamo sve koji znaju plesti ili možda žele obnoviti znanje, kao i one koji žele naučiti plesti, da dođu i uz ugodno druženje naprave lijepe vunene predmete koje ćemo također prodavati na našem sajmu. Vuna i igle su osigurani.

Kreativne ljetne radionice "Pod riječkim suncobranom"

Kreativne ljetne radionice za djecu mlađeg školskog uzrasta „Pod riječkim suncobranom“ održane su u prostoru Udruge Portić od 19. lipnja do 3. srpnja 2017 godine.

Osmero polaznika, pod vodstvom dviju studentica Učiteljskog fakulteta, Anamarije Brižan i Ines Šoštarić, na cjelodnevnim je radionicama imalo priliku okušati se u brojnim vrstama kreativnog stvaralaštva, bolje upoznati naš grad, odigrati razne društvene, sportske i retro igre i sl.

Tako su, primjerice, oslikavali kamenčiće, izrađivali origami ždralove i slonove, slikali otiscima dlanova, prstiju i stopala, slikali pomoću spužvi, tempera i papirnatih oblika, izvodili pokuse, slušali priče i razgovarali o njima. Edukativne šetnje uključile su obilazak katedrale sv. Vida, tunela, Koblerovog trga, Arheološkog parka, Guvernerove palače, Trsatske gradine itd.

Dva puta tjedno održane su i radionice filma i stop animacije u suradnji s Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRi. Djeca su na taj način dobila priliku okušati se u glumi, fotografiranju, crtanju i montaži što je rezultiralo zanimljivim videom nastalim u tehnici stop animacije.

Zadnjeg dana „Suncobrana“ upriličena je izložba dječjih radova nastalih na radionicama te druženje s roditeljima i suradnicima, a svih osmero polaznika izrazilo je želju za ponovnim dolaskom i iduće ljeto.

Pogledajte video nastao na radionicama:

More Articles...