Sub, 27.02.2021. 17:42
Arhiva vijesti 2018. godine

Arhiva vijesti 2018. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2018. godine:

Arhiva vijesti 2017. godine

Arhiva vijesti 2017. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2017. godine:

Arhiva vijesti 2016. godine

Arhiva vijesti 2016. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2016. godine:

Arhiva vijesti 2015. godine

Arhiva vijesti 2015. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2015. godine:

Arhiva vijesti 2014. godine

Arhiva vijesti 2014. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2014. godine:

Arhiva vijesti 2013. godine

Arhiva vijesti 2013. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2013. godine:

Arhiva vijesti 2012. godine

Arhiva vijesti 2012. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2012. godine:

Arhiva vijesti 2011. godine

Arhiva vijesti 2011. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2011. godine:

Portić na Božićnom sajmu u Rijeci od 5. do 9. prosinca

Portić na Božićnom sajmu u Rijeci od 5. do 9. prosinca

Udruga Portić već tradicionalno sudjeluje na Božićnom sajmu u organizaciji Grada Rijeke. U našoj kućici, koja će biti postavljena na Koblerovom trgu, prodavat ćemo božićne ukrase i druge rukotvorine naših vrijednih članica te po prvi puta i kalendar. Posjetite nas od četvrtka, 5. prosinca do ponedjeljka, 9. prosinca u vremenu od 10:00 do 20:00 sati. Sav prihod od prodaje namijenjen je financiranju rada Portića u 2020. godini.

Dvije humanitarne akcije u studenom za Udrugu Portić

Dvije humanitarne akcije u studenom za Udrugu Portić

Tijekom mjeseca studenog u Rijeci su održane dvije humanitarne akcije u sklopu kojih su se prikupljala sredstva za podršku programu "Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice" Udruge Portić. U subotu, 16. studenog u Baptističkoj crkvi održan je 2. Modni humanitarni bazaar na kojemu su se mogle kupiti razne "krpice" i isprobati dnevni make up Katarine Baretić. Organizatorica događaja bila je Rahela Grozdanov. Prikupljena sredstva od prodaje odjeće na bazaaru donirat će se udruzi Portić pod pokroviteljstvom humanitarne djelatnosti "Moji bližnji". Najljepša hvala organizatorima!

Lijepe vijesti su nam stigle i iz Tower centra Rijeka! Ovaj popularni shopping centar krajem studenog proslavio je 13. rođendan, a tijekom rođendanskog tjedna (18.11. do 22.11.) organizirali su humanitarnu akciju za pomoć Tetama i barbama pričalicama. Tom je prigodom renomirani modni dizajner Juraj Zigman dizajnirao posebne majice, a sav prihod od njihove prodaje doniran je za podršku projektu "Tete i barbe pričalice". Majice su prodavali naši volonteri po cijeni od 50 kuna! Uz ovu donaciju, Tower centar Rijeka je Udruzi Portić donirao i 50 slikovnica "Kišni razdraganci" autora Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta. Hvala puno!!!

Na humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" u Centru Zamet prikupljeno 132 tisuće kuna!

Na humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" u Centru Zamet prikupljeno 132 tisuće kuna!

U četvrtak 24. listopada 2019. u Centru Zamet održan je humanitarni koncert „I ti možeš uljepšati nečije snove“ u organizaciji Udruge "Portić", povodom 10. obljetnice programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“. Koncert je organiziran uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Mnogobrojni donatori i sponzori, pravne i fizičke osobe pripomogle su organizaciji i provedbi koncerta, te im ovim putem od srca zahvaljujemo, kako u ime Udruge Portić tako i u ime Klinike za pedijatriju kojoj je namijenjen prihod od akcije.

Koncert je bio iznimno uspješan, prodane su 2502 ulaznice, pa ovim putem zahvaljujemo svima koji su kupnjom ulaznice po cijeni od 50,00 kn sudjelovali u prikupljanju sredstava namijenjenih Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka. Iznos ukupne donacije (od prodaje ulaznica i donacija fizičkih i pravnih osoba) od 132.000,00 kuna utrošit će se, u dogovoru s Klinikom za pedijatriju, za sljedeće: nabavku ležajeva za roditelje koji borave uz dijete tijekom boravka u bolnici (za onkologiju i dječju neurologiju), kupovinu didaktičkih igra(čaka), a dio sredstava upotrijebit će se za uređenje i oplemenjivanje čekaonice u prizemlju zgrade Poliklinike, uređenje i oplemenjivanje bolesničkih soba i dnevnog boravka na Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju, opremom i inventarom koji će poboljšati standard boravka roditelja i djece na ovim Zavodima.

Velika zahvala ide i svim izvođačima koji su nastupima na koncertu bez naknade honorara uvelike pridonijeli uspjehu naše humanitarne akcije. Uz sjajnu potporu "kućnog" benda, Olja’zz band, koji je okupio glazbeni producent koncerta Olja Dešić, nastupili su (abecednim redom): Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids i Whiteheads.

Hvala i medijima na praćenju našeg humanitarnog koncerta kao i svih naših aktivnosti!

Fotogaleriju s koncerta (fotografi Miro Dežulović i Foto Kurti) pogledajte na: 
http://www.udruga-portic.hr/index.php/component/speasyimagegallery/humanitarni-koncert-i-ti-mozes-uljepsati-necije-snove?Itemid=247 

Edukacija za nove tete i barbe pričalice u Puli

Edukacija za nove tete i barbe pričalice u Puli

U Puli je 8. i 9. studenog 2019., u organizaciji naših partnera - Udruge Suncokret, održana edukacija za nove volontere - tete i barbe pričalice. Edukaciji se odazvao velik broj zainteresiranih budućih volontera. Veselimo se novim tetama i barbama pričalicama!

Održan koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" u organizaciji Udruge Portić

Održan koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" u organizaciji Udruge Portić

Dvije tisuće Riječanki i Riječana svih generacija uživalo je u četvrtak, 24. listopada u Centru Zamet u velikom humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" održanom povodom obilježavanja 10. rođendana programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice". Koncert je uz pomoć prijatelja, pokrovitelja i sponzora organizirala Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke, a pozivu za sudjelovanje odazvali su se baš svi kojima je poziv i upućen!

Generalni pokrovitelji koncerta bili su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. U ime Grada Rijeke organizatore, izvođače i publiku je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat. "Čestitam tetama i barbama pričalicama njihov rođendan. Ujedno im hvala što svojim pričama našoj djeci uljepšavaju dan i uvode ih u miran san. Ne možemo im nikada dovoljno zahvaliti za njihov trud i sve što rade za djecu. Grad Rijeka i ubuduće će podržavati i financirati njihove ideje i programe", kazao je Poropat.

Uz sjajnu sviračku potporu "kućnog" benda Olja’zz band kojega je okupio producent koncerta Olja Dešić, pred ispunjenim tribinama i tek nešto manje ispunjenijim parterom Centra Zamet nastupila su mnoga najpoznatija imena domaće glazbene scene: Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids i Whiteheads.

Ulaznice su se prodavale po 50 kuna a iz prikupljenih financijskih sredstava kupit će se oprema za potrebe Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavoda za neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka – lokalitet Kantrida (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i sl. predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje).

Udruga "Portić" svojim djelovanjem već 13 godina skrbi o potrebama i dobrobiti djece, mladih i njihovih obitelji. Najpoznatiji projekt udruge upravo je "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice" koji se od studenoga 2009. godine kontinuirano provodi na raznim odjelima KBC-a Rijeka – Dječja bolnica na Kantridi te u drugim gradovima Hrvatske poput Zagreba, Splita, Pule i Čakovca. U proteklom je desetljeću u projektu "Teta i barba pričalica" sudjelovalo više od 1000 volontera.

Fotogaleriju s koncerta (fotografi Miro Dežulović i Foto Kurti) pogledajte na: http://www.udruga-portic.hr/index.php/component/speasyimagegallery/humanitarni-koncert-i-ti-mozes-uljepsati-necije-snove?Itemid=247 

Izložba o tetama i barbama pričalicama na riječkom Korzu

Izložba o tetama i barbama pričalicama na riječkom Korzu

Predsjednica udruge Portić Maja Opašić i gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel u petak, 4. listopada 2019. na riječkom su Korzu otvorili izložbu "I ti možeš uljepšati nečije snove" koja prikazuje deset godina provođenja programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć”. Otvaranju izložbe prisustvovali su i brojni volonteri udruge koji od studenog 2009. godine u Dječjoj bolnici Kantrida svakoga dana pričaju priče bolesnoj djeci.

"Čestitam na izuzetnom osmišljenom projektu u kojem volonteri ulažu svoje vrijeme kako bi djeci u bolnici prilikom liječenja olakšali i uljepšali boravak", kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel."S velikim zadovoljstvom slavimo Tete i barbe pričalice, odnosno deset godina provođenja programa Pripovjedač/ica priča za laku noć te je doista veliki uspjeh da smo u kontinuitetu uspjeli odlaziti u bolnicu svakoga dana. Tete i barbe pričalice svaki dan između 19 i 20 sati odlaze u Dječju bolnicu Kantrida olakšavajući oporavak djece u bolnici, osobito dugotrajno hospitaliziranoj djeci“, kazala je predsjednica Udruge Portić Opašić, dodajući kako joj je u njezinih sedam godina iskustva teško zamisliti da ne bude teta pričalica. Izložba ostaje otvorena do 11. listopada 2019.

Upravo kreće i novi ciklus edukacije za volontere, koja će se održati 9., 10. i 11. listopada. Za volontiranje se mogu opredijeliti svi stariji od 16 godina. Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavajući prijavnicu koju je potrebno poslati na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Veliki jubilej programa „Tete i barbe pričalice“ obilježit će se i organizacijom velikog humanitarnog koncerta, koji će se održati u četvrtak, 24. listopada u Centru Zamet s početkom u 19 sati.

Na koncertu nastupaju Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gordan, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads, Sandro Bastiančić i The Siids. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

Partneri programa su Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka i Filozofski i Učiteljski fakultet.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Više o izložbi pogledajte na mrežnim stranicama www.mojarijeka.hr

Fotografija: Miro Dežulović

Javni poziv građanima za donaciju knjiga i slikovnica

Javni poziv građanima za donaciju knjiga i slikovnica

Pozivamo Vas na donaciju dječjih knjiga i slikovnica za ormarić koji će biti postavljen na Trgu svete Barbare u sklopu projekta "Trg svete Barbare djeci" u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", a u suradnji s Rijeka 2020 – Europskom prijestolnicom kulture.

Prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica održat će se u prostoru Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Trg svete Barbare 5/1. kat u sljedećim terminima:

  • 17.09.2019., 10 - 12 sati
  • 19.09.2019., 17 - 19 sati

Molimo sve građane dobre volje da doniraju dječje knjige i slikovnice koje će krasiti ormarić s dječjom literaturom na Trgu svete Barbare i tako biti dostupne svim našim malim sugrađanima.

Program se realizira uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koju provodi RiHub, a u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

U prodaji ulaznice za humanitarni koncert udruge Portić

U prodaji ulaznice za humanitarni koncert udruge Portić

Ulaznice za humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić" mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru - TIC (Korzo 14, Rijeka), u vremenu od 10 do 12 sati i od 16:30 do 18:30 sati, te su dostupne putem interneta u sustavu Rijeka Marketplace na: https://bit.ly/2kh5yun 

Humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" održat će se u četvrtak, 24. listopada 2019. u Centru Zamet u Rijeci. Veliki koncertni spektakl vrhunac je obilježavanja 10. rođendana programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice".

Na koncertu će nastupit neka od najpoznatijih imena riječke i hrvatske glazbene scene (abecednim redom): Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis&Denis, En Face, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & LaBanda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads te Olja 'ZZ band kao prateći bend.

Iz prikupljenih će se financijskih sredstava od prodaje ulaznica kupiti oprema potrebna odjelima (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i sl. predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje) Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te Zavoda za neurologiju i dječju psihijatriju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Račun za donacije: HR2324020061500072798 - Erste banka

Aktivnosti udruge "Portić" kao i sve novosti o velikom humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" pratite na Facebooku: https://www.facebook.com/PorticRijeka i https://www.facebook.com/events/870621419951703/

Razmjena školskog pribora u Portiću

Razmjena školskog pribora u Portiću

U četvrtak 27.6.2019. od 17.00 do 20.00 sati u prostoru Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Trg Sv. Barbare 5/1, održana je razmjena školskog pribora pod nazivom "Što ti ne treba, donesi, a što treba, odnesi". Razmjenjivale su se školske torbe, pernice, pribor za pisanje, crtanje, slikanje i sve ostalo što je potrebno školarcima u njihovom radu. Sudionici razmjene donosili su ono što njima više nije potrebno, a uzeli su ono što im treba od ponuđenog pribora.

Najavljen veliki humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove"

Najavljen veliki humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove"

Na konferenciji za medije, održanoj u utorak, 18. lipnja 2019. u Informativnom centru Grada Rijeke RI INFO najavljen je humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" koji će se održati u četvrtak, 24. listopada 2019. u Centru Zamet u Rijeci. Veliki koncertni spektakl vrhunac je obilježavanja 10. rođendana programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice" čiji je organizator Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke.

Na konferenciji za medije govorili su Maja Pudić, voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke, te u ime organizatora koncerta, Maja Opašić, predsjednica udruge “Portić” i voditeljica programa i Iva Vianello, članica udruge "Portić".

Maja Opašić najavila je koncert povodom 10. obljetnice programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice" i izrazila zahvalnost Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na pokroviteljstvu i potpori u organizaciji koncerta koji ima humanitarni karakter. Istaknula je da je povodom obilježavanja 10. obljetnice Projekta održano već niz aktivnosti kao što su razne radionice za građane, djecu i volontere Udruge, te posjet Udruzi Ri21 i Dječjem domu Selce. Za jesen se palniraju posjete Udruzi Ri21, Pričaonica u Gorskom kotaru u suradnji sa Gradskom knjižnicom Rijeka, čitanje i darivanje knjiga u gradskim autobusima i razne radionice. Glavna proslava rođendana Teta i Barba pričalica je humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" koji će se održati 24. listopada 2019. godine u riječkom Centru Zamet. Prema odluci Upravnog odbora udruge, a u dogovoru s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka iz prikupljenih će se sredstava kupiti oprema potrebna odjelima (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i sl. predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje) za potrebe Odjela hemato-onkologije i Odjela za neurologiju i dječju psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka – lokalitet Kantrida.

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" osnovana je u rujnu 2006. godine i dosad je pokrenula nekoliko važnih projekata i programa te više različitih aktivnosti namijenjenih djeci, roditeljima i široj zajednici. Najpoznatiji program udruge upravo je "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice" koji se kontinuirano provodi od studenoga 2009. godine do danas, u početku na Odjelu hemato-onkologije, od listopada 2012. godine na Klinici za dječju kirurgiju i Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, od siječnja 2015. na Odjelu za bolesti pluća i srca i kliničku imunologiju te od ožujka 2017. na Odjelu za neurologiju i dječju psihijatriju Kliničkoga bolničkoga centra Rijeka – Dječja bolnica na Kantridi. Riječ je o programu jedinstvenom u Hrvatskoj, a Klinički bolnički centar Rijeka prva je bolnica u Hrvatskoj u kojoj se program počeo provoditi.

Maja Pudić čestitala je Portiću u ime gradonačelnika na dosadašnjem, iznimno uspješnom i nadasve hvale vrijednom i plemenitom radu, povodom 10. obljetnice programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – tete i barbe pričalice". Hvale je vrijedno i prikupljanje financijskih sredstava, odnosno donacija za potrebe Odjela hemato-onkologije i Odjela za neurologiju i dječju psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka – lokalitet Kantrida, kao i već 13-godišnja skrb o potrebama i dobrobiti djece, mladih i njihovih obitelji u našem gradu. Vrijednosti programskog djelovanja Portića prepoznate su i izvan granica našeg grada, uz širenje programa na bolnice u Zagrebu, Splitu, Puli i Čakovcu, čime je Grad jako ponosan, jednako kao i impozantnim brojem od 1000 volontera koji su značajno pridonijeli uspješnoj provedbi programa s 900 hospitalizirane djece godišnje. Gđa Pudić zavalila je u ime Grada na svemu što Portić čini za dobrobit djece te pozvala građane Rijeke da dođu na koncert 24. listopada i podrže njegov plemeniti cilj.

Iva Vianello predstavila je program koncerta koji će započeti u 19 sati. Na koncertu će nastupit neka od najpoznatijih imena riječke i hrvatske glazbene scene. Svoje su sudjelovanje na koncertu zasad potvrdili (po abecednom redu): Antonela Doko, Boris Štok, Denis & Denis, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Sandro Bastiančić, The Siids, a uskoro se očekuju potvrde još nekoliko sjajnih izvođača kojima su poslani pozivi. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend pod mentorstvom našeg renomiranog glazbenika Olje Dešića koji će se pobrinuti i za vrhunsku produkciju koncerta. Ulaznice za koncert uskoro će biti u prodaji.

Maja Opašić pozvala je građane da dođu na koncert i proslave zajedno s Portićem 10. rođendan projekta "Tete i barbe pričalice" naglasivši da volonteri udruge Portić, njih više od 100 svake godine, svaku večer (uključujući subote, nedjelje i blagdane) odlaze na odjele te uz priču i druženje olakšavaju bolničke dane hospitalizirane djece. Zahvaljujući angažmanu i predanom radu velikoga broja volontera, više od 900 djece godišnje s manje nelagode iščekivalo je rezultate svoga liječenja, a negativne posljedice njihove hospitalizacije bile su ublažene. I djeca i roditelji s radošću prihvaćaju tete i barbe pričalice koje su postale dio njihove bolničke svakodnevice. Inicijativu podržava i medicinsko osoblje. Projekt financiraju Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Aktivnosti udruge "Portić" kao i sve novosti o velikom humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" pratite na Facebooku: https://www.facebook.com/PorticRijeka i https://www.facebook.com/events/870621419951703/

Ulaznice za humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" mogu se kupiti svakoga dana i subotom u Turističkom informativnom centru - TIC (Korzo 14, Rijeka), u vremenu od 10 do 12 sati i 16:30 do 18:30 sati, te su dostupne putem interneta u sustavu Rijeka Marketplace na: https://bit.ly/2kh5yun 

Portić i Gelsi Vidu na dar!

Portić i Gelsi Vidu na dar!

Povodom Dana svetog Vida, manifestacije u čast zaštitnika grada Rijeke, udruga Portić imala je od 11. do 15. lipnja štand na riječkom Korzu na kojem je prodavala rukotvorine svojih članova volontera - broševe, lutke, bookmarkere, torbe i dr.

Festival "Gledaj (u)druge 2019." u petak, 31. svibnja

Festival "Gledaj (u)druge 2019." u petak, 31. svibnja

Četvrtu godinu zaredom udruge iz Rijeke i okolice okupit će se kako bi pokazale da su tu s razlogom! I ove godine pripremaju za građane festival koji će se održati u i oko Omladinskog kulturnog centra Palach u petak, 31. svibnja, od 14 do 20 sati, dok će u utorak, 28. svibnja, u 14 sati kroz Razgovor ugodni u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6) pokušati odgovoriti na pitanje "Gdje smo sad i kamo idemo". Udruga "Portić" pridružit će se festivalu.