Sub, 27.11.2021. 06:52
Rezultati natječaja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Drage čitačice, čitači, mentorice i roditelji, Udruga "Portić" održala je svoje 2. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Natjecanje je organizirano povodom Dječjeg tjedna te nam je iznimno drago što ste se i ove godine odazvali u velikom broju iz različitih gradova, čime smo dosegli državnu razinu natjecanja. Ukupno se odazvalo 144 "teta/barba" pričalica. Ove godine dodali smo kategoriju 5. i 6. razreda, a zbog iznimno velikog interesa kategoriju 3. i 4. razreda podijelili smo na dvije. U kategoriji 1. i 2. razreda ukupno se odazvalo 33 učenika, u kategoriji 3. razreda 55, u kategoriji 4. razreda 38 te u kategoriji 5. i 6. razreda 18 učenika. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je, zbog izuzetne izvrsnosti učenika, unutar svake kategorije uvesti i kategoriju posebne pohvale učenicima koji nisu osvojili nagradu, ali su se
istakli po svim navedenim kriterijima te ostavili poseban dojam. U nastavku pročitajte nagrađene i posebno pohvaljene po kategorijama:

KATEGORIJA 1. I 2. RAZRED - NAGRAĐENI

1. Magdalena Fućak
2. Nina Jurjević
3. Luka Šupe

Čestitamo svim sudionicima! Sudionici dobivaju Pohvalu (za sudjelovanje), Posebnu pohvalu i Diplomu za osvojeno mjesto uz prigodnu nagradu. Pohvale učenicima i Zahvalnice mentorima bit će proslijeđene ustanovama ili na kućnu adresu, a o svečanoj dodjeli nagrada bit ćete naknadno obaviješteni. Sljedećih tjedana uživajte u video uradcima malih "teta/barba pričalica" na Facebook stranici "Udruge Portić": https://www.facebook.com/PorticRijeka i vidimo se dogodine!

U subotu prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo u subotu, 16. listopada 2021. od 10:00 do 12:00 sati na Trg sv. Barbare u Rijeci gdje organiziramo akciju prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica za naš ormarić za razmjenu istih. Naime, Rijeka se i ove godine uključila u najveći volonterski maraton mladih u Hrvatskoj. Riječ je o Projektu "72 sata bez kompromisa" koji animira mlade, promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Ovogodišnja inicijativa pod geslom "Zagrli srcem", održat će se od 14. do 17. listopada 2021. u sklopu koje će se organizirati naša akcija.

Imate li dječjih knjiga i slikovnica koje vam više ne trebaju, dođite i donirajte ih da zajedno napunimo naš ormarić za razmjenu i posudbu i budemo dio spomenute inicijative!

Prijavite se za novi ciklus projekta "3,4 uči, sad"

Kako se ova izazovna nastavna godina završava tako i projekt naše Udruge "Portić" pod nazivom "3, 4 uči, sad" privodimo kraju. Zahvaljujemo vrijednim studenticama i studentima na nesebičnom volonterskom angažmanu, roditeljima na ukazanom povjerenju, Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na financijskoj potpori i najviše vrijednim učenicima koji su sudjelovali u radionicama.

Vjerujemo da su im bile od koristi i pozivamo ih da se prijave za novi ciklus projekta u idućoj nastavnoj godini kao i sve zainteresirane učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole.

(Do daljnjega ne primamo nove prijave za sudjelovanje radi velikog broja učenika na listi čekanja)

Više o projektu saznajte na: udruga-portic.hr/index.php/projekti/3-4-uci-sad

Natjecanje u čitanju "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Dragi učenici,

povodom Dječjeg tjedna pozivamo vas na naše 2. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Udruga "Portić" poznata je po svojem projektu "Tete i barbe pričalice" u kojem volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče djeci u bolnici. No, sada bismo voljeli vidjeti kako je to kada su djeca tete/barbe pričalice. Stoga ako volite čitati na glas, i to izražajno čitati, javite se na naš natječaj. Natjecanje će se u potpunosti održati virtualno pa nam stoga vaše videouratke pošaljite na mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Prijave se primaju do 6. listopada 2021., a imena najuspješnijih budućih "teta i barba pričalica" objavit ćemo 15. listopada 2021.

Čitati možete tekstove primjerenog dječjeg sadržaja i tematike. Birati možete samostalno ili sve prepustite vašim mentoricama ili mentorima. Uz želju da što uspješnije održimo naš čitalački susret na daljinu prilažemo Pravilnik o natjecanju, Prijavnicu za natjecanje i Suglasnost roditelja za korištenje i objavu osobnih podataka djeteta.

Pravilnik o natjecanju - pravilnik_natjecanje_u_citanju.pdf
Prijavnica za natjecanje - https://forms.gle/UzA5wnPtk3QQ1HQZ6
Suglasnost roditelja - suglasnost_natjecanje_u_citanju.docx

Radionica "Budi eko za sve nas" u parku Mlaka

U sklopu projekta "Rijeka – Zdravi grad" Grada Rijeke te projekta "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u novouređenom parku Mlaka u Rijeci u subotu, 5. lipnja obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša.

Naša teta pričalica Marina održala je zanimljivu radionicu "Budi eko za sve nas" na temu ekologije i zaštite okoliša za djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta.

Hvala djeci i roditeljima što su s nama proveli predivno prijepodne i veselimo se novim susretima!