Sub, 27.11.2021. 06:52
Rezultati natječaja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Rezultati natječaja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Drage čitačice, čitači, mentorice i roditelji, Udruga "Portić" održala je svoje 2. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Natjecanje je organizirano povodom Dječjeg tjedna te nam je iznimno drago što ste se i ove godine odazvali u velikom broju iz različitih gradova, čime smo dosegli državnu razinu natjecanja. Ukupno se odazvalo 144 "teta/barba" pričalica. Ove godine dodali smo kategoriju 5. i 6. razreda, a zbog iznimno velikog interesa kategoriju 3. i 4. razreda podijelili smo na dvije. U kategoriji 1. i 2. razreda ukupno se odazvalo 33 učenika, u kategoriji 3. razreda 55, u kategoriji 4. razreda 38 te u kategoriji 5. i 6. razreda 18 učenika. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je, zbog izuzetne izvrsnosti učenika, unutar svake kategorije uvesti i kategoriju posebne pohvale učenicima koji nisu osvojili nagradu, ali su se
istakli po svim navedenim kriterijima te ostavili poseban dojam. U nastavku pročitajte nagrađene i posebno pohvaljene po kategorijama:

KATEGORIJA 1. I 2. RAZRED - NAGRAĐENI
1. Viktor Radić
2. Sunčica Knez Pijalić
3. Petar Boris Veselić
POSEBNO POHVALJENI
1. Stela Bobuš
2. Noemi Zoričić

KATEGORIJA 3. RAZRED – NAGRAĐENI
1. Helena Orlić
2. Josip Franić
3. Laura Brnabić i Tara Remenar
POSEBNO POHVALJENI
1. Karla Barbarić
2. Laura Golac
3. Karlo Obren Muždalo
4. Roberta Antonić
5. Val Travaš
6. Noa Harapin
7. Nika Sedlić
8. E. B.
9. L. F.

KATEGORIJA 4. RAZRED - NAGRAĐENI
1. Dora Babić
2. Fran Petrović
3. Petra Ivanović
POSEBNO POHVALJENI
1. Petra Dejanović
2. Tesa Andrea Koteles
3. Angelina Vitlov
4. Tena Hrešić
5. Antonio Benac
6. Sara Rukavina
7. Ian Tolja
8. Sara Ilić

KATEGORIJA 5. I 6. RAZRED - NAGRAĐENI
1. Tijana Mamula
2. Tara Babić
3. Virna Begić
POSEBNO POHVALJENI
1. Magdalena Fućak
2. Nina Jurjević
3. Luka Šupe

Čestitamo svim sudionicima! Sudionici dobivaju Pohvalu (za sudjelovanje), Posebnu pohvalu i Diplomu za osvojeno mjesto uz prigodnu nagradu. Pohvale učenicima i Zahvalnice mentorima bit će proslijeđene ustanovama ili na kućnu adresu, a o svečanoj dodjeli nagrada bit ćete naknadno obaviješteni. Sljedećih tjedana uživajte u video uradcima malih "teta/barba pričalica" na Facebook stranici "Udruge Portić": https://www.facebook.com/PorticRijeka i vidimo se dogodine!

U subotu prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica

U subotu prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo u subotu, 16. listopada 2021. od 10:00 do 12:00 sati na Trg sv. Barbare u Rijeci gdje organiziramo akciju prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica za naš ormarić za razmjenu istih. Naime, Rijeka se i ove godine uključila u najveći volonterski maraton mladih u Hrvatskoj. Riječ je o Projektu "72 sata bez kompromisa" koji animira mlade, promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Ovogodišnja inicijativa pod geslom "Zagrli srcem", održat će se od 14. do 17. listopada 2021. u sklopu koje će se organizirati naša akcija.

Imate li dječjih knjiga i slikovnica koje vam više ne trebaju, dođite i donirajte ih da zajedno napunimo naš ormarić za razmjenu i posudbu i budemo dio spomenute inicijative!

Prijavite se za novi ciklus projekta "3,4 uči, sad"

Prijavite se za novi ciklus projekta "3,4 uči, sad"

Kako se ova izazovna nastavna godina završava tako i projekt naše Udruge "Portić" pod nazivom "3, 4 uči, sad" privodimo kraju. Zahvaljujemo vrijednim studenticama i studentima na nesebičnom volonterskom angažmanu, roditeljima na ukazanom povjerenju, Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na financijskoj potpori i najviše vrijednim učenicima koji su sudjelovali u radionicama.

Vjerujemo da su im bile od koristi i pozivamo ih da se prijave za novi ciklus projekta u idućoj nastavnoj godini kao i sve zainteresirane učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole.

(Do daljnjega ne primamo nove prijave za sudjelovanje radi velikog broja učenika na listi čekanja)

Više o projektu saznajte na: udruga-portic.hr/index.php/projekti/3-4-uci-sad

Natjecanje u čitanju "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Natjecanje u čitanju "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Dragi učenici,

povodom Dječjeg tjedna pozivamo vas na naše 2. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Udruga "Portić" poznata je po svojem projektu "Tete i barbe pričalice" u kojem volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče djeci u bolnici. No, sada bismo voljeli vidjeti kako je to kada su djeca tete/barbe pričalice. Stoga ako volite čitati na glas, i to izražajno čitati, javite se na naš natječaj. Natjecanje će se u potpunosti održati virtualno pa nam stoga vaše videouratke pošaljite na mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Prijave se primaju do 6. listopada 2021., a imena najuspješnijih budućih "teta i barba pričalica" objavit ćemo 15. listopada 2021. 

Čitati možete tekstove primjerenog dječjeg sadržaja i tematike. Birati možete samostalno ili sve prepustite vašim mentoricama ili mentorima. Uz želju da što uspješnije održimo naš čitalački susret na daljinu prilažemo Pravilnik o natjecanju, Prijavnicu za natjecanje i Suglasnost roditelja za korištenje i objavu osobnih podataka djeteta.

Pravilnik o natjecanju - pravilnik_natjecanje_u_citanju.pdf
Prijavnica za natjecanje - https://forms.gle/UzA5wnPtk3QQ1HQZ6
Suglasnost roditelja - suglasnost_natjecanje_u_citanju.docx

Radionica "Budi eko za sve nas" u parku Mlaka

Radionica "Budi eko za sve nas" u parku Mlaka

U sklopu projekta "Rijeka – Zdravi grad" Grada Rijeke te projekta "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u novouređenom parku Mlaka u Rijeci u subotu, 5. lipnja obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša.

Naša teta pričalica Marina održala je zanimljivu radionicu "Budi eko za sve nas" na temu ekologije i zaštite okoliša za djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta. 

Hvala djeci i roditeljima što su s nama proveli predivno prijepodne i veselimo se novim susretima!