Počinju radionice projekta "3, 4 uči sad"

3,4 uči, sad – projekt osnaživanja učenika za uspješno učenje, kritičko mišljenje i emocionalni razvoj započeo je s provođenjem 2019. godine.

Osmišljen je kao odgovor na potrebe učenika za ostvarivanje uspješnog učenja i to kroz njegov emocionalni razvoj te razvoj njegova kritičkoga mišljenja. U projektu se naglašava važnost razvoja kompetencije učiti kako učiti, koja uključuje kako kompetencije kritičkog mišljenja, tako i emocionalne kompetencije. Navedeno doprinosi poticanju kreativnog i inovativnog potencijala učenika.

Provedbom projekta želimo osnažiti učenike i pružiti im podršku u učenju kojom bi se ostvarivali dugoročni ciljevi usmjereni na aktivni i kritički pristup učenju, razvoj učenikove samostalnosti i odgovornosti u učenju, interesa za učenje te njegova pozitivnog emocionalnog razvoja (koje uključuje primjerice razvoj pozitivne slike o sebi kao učeniku).

Takav pristup uključuje razvoj strategija uspješnog učenja, kritičkog mišljenja učenika, ali i njegova afektivnoga (emocionalnog) razvoja, što se nadovezuje na prethodni projekt Mislimo srcem koji je provodila Udruga "Portić" proteklih godina. Naime, tijekom provođenja toga projekta pokazala se potreba da djeci polaznicima radionica nerijetko osim podrške u razvoju emocionalnih i socijalnih vještina treba i podrška u učenju što je opet sve međusobno uvjetovano.

U projekt može biti uključeno do 20 učenika osnovnih škola (od 4. do 8. razreda), a prema potrebi i više. Molimo zainteresirane roditelje da se do 16. listopada 2020. godine odazovu ovom pozivu, kako bi radionice mogle započeti sa svojim radom već 19. listopada 2020.

Prijavnica: prijavnica_3_4_uci_sad.docx

Voditeljica programa: Vlasta Tibljaš