Sri, 21.10.2020. 17:38
Rezultati natječaja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Drage čitačice, čitači, mentorice, mentori i roditelji,

Udruga "Portić" ove godine održala je svoje 1. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Natječaj je organiziran povodom obilježavanja Dječjeg tjedna te nam je iznimno drago što ste se odazvali u velikom broju iz različitih gradova, čime smo dosegli državnu razinu natjecanja. Ukupno se odazvalo 90 "teta/barba pričalica", od kojih je jedna bila izvan kategorije (predškolarka). U kategoriji 1. i 2. razreda ukupno se odazvalo 39 učenika, a u kategoriji 3. i 4. razreda 50. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je, zbog izuzetne izvrsnosti učenika, unutar svake kategorije uvesti i kategoriju posebne pohvale učenicima koji nisu osvojili nagradu, ali su se istakli po svim navedenim kriterijima te ostavili poseban dojam. Učenici koji nisu ušli u razmatranje Povjerenstva za kategoriju objavljenu po natječaju za izražajno čitanje proze, također bi se posebno pohvalili zbog izražajnosti čitanja dječje poezije kao poticaj i motivacija za daljnji rad.

U nastavku pročitajte nagrađene i posebno pohvaljene po kategorijama:

KATEGORIJA 1. I 2. RAZRED - NAGRAĐENI

Noemi Šepić

POSEBNO POHVALJENA IZVAN SVIH KATEGORIJA
Sunčica Knez Pijalić

Čestitamo svim sudionicima! Svi sudionici dobivaju Pohvalnicu (za sudjelovanje), Posebnu pohvalnicu i Diplomu za osvojeno mjesto uz prigodnu nagradu. Pohvalnice učenicima i zahvalnice mentorima bit će proslijeđene ustanovama ili na kućnu adresu, a o svečanoj dodjeli nagrada bit ćete naknadno obaviješteni. Uživajte u video uradcima malih "teta/barba pričalica"!

Počinju radionice projekta "3, 4 uči sad"

3,4 uči, sad – projekt osnaživanja učenika za uspješno učenje, kritičko mišljenje i emocionalni razvoj započeo je s provođenjem 2019. godine.

Osmišljen je kao odgovor na potrebe učenika za ostvarivanje uspješnog učenja i to kroz njegov emocionalni razvoj te razvoj njegova kritičkoga mišljenja. U projektu se naglašava važnost razvoja kompetencije učiti kako učiti, koja uključuje kako kompetencije kritičkog mišljenja, tako i emocionalne kompetencije. Navedeno doprinosi poticanju kreativnog i inovativnog potencijala učenika.

Provedbom projekta želimo osnažiti učenike i pružiti im podršku u učenju kojom bi se ostvarivali dugoročni ciljevi usmjereni na aktivni i kritički pristup učenju, razvoj učenikove samostalnosti i odgovornosti u učenju, interesa za učenje te njegova pozitivnog emocionalnog razvoja (koje uključuje primjerice razvoj pozitivne slike o sebi kao učeniku).

Takav pristup uključuje razvoj strategija uspješnog učenja, kritičkog mišljenja učenika, ali i njegova afektivnoga (emocionalnog) razvoja, što se nadovezuje na prethodni projekt Mislimo srcem koji je provodila Udruga "Portić" proteklih godina. Naime, tijekom provođenja toga projekta pokazala se potreba da djeci polaznicima radionica nerijetko osim podrške u razvoju emocionalnih i socijalnih vještina treba i podrška u učenju što je opet sve međusobno uvjetovano.

U projekt može biti uključeno do 20 učenika osnovnih škola (od 4. do 8. razreda), a prema potrebi i više. Molimo zainteresirane roditelje da se do 16. listopada 2020. godine odazovu ovom pozivu, kako bi radionice mogle započeti sa svojim radom već 19. listopada 2020.

Prijavnica: prijavnica_3_4_uci_sad.docx

Voditeljica programa: Vlasta Tibljaš