Brain Gym

Brain Gym je ciklus radionica za stručne djelatnike na području odgoja i obrazovanja. Seminar vodi dr. Majda Končar, prof. defektolog, Brain Gym instruktorica i savjetnica s licencom Educational Kinesiology Foundation 1997. i 2005. iz Slovenije.

Brain Gym je program koji se sastoji od dvadesetak jednostavnih i ugodnih pokreta koji poboljšavaju vještine učenja. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća su ga utemeljili znanstvenici i edukatori Paul Dennison i Gail E. Dennison koji su se bavili poteškoćama u učenju kod djece i odraslih. Brojna znanstvena istraživanja potvrdila su pozitivan učinak Brain Gyma na stanje opće motoričke koordinacije, na koncentraciju, pamćenje, čitanje, pisanje, jezične i matematičke vještine kao i na emocionalnu ravnotežu te smanjenje hiperaktivnost i napetosti. Danas se Brain Gym primjenjuje u više od 80 zemalja u kojima službeni instruktori provode edukacije u školama, sportskim klubovima, bolnicama i poduzećima.

Prvi Brain Gym seminar u Portiću održao se u studenom 2012. godine. Voditeljica radionica bila je Željka Jerneić-Kraljić, volonterka udruge Portić koja se stručno usavršavala u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, potprogram Comenius.

Pogledajte vijesti: