Origami – učenje kroz igru

Radionice Origami – učenje kroz igru u Portiću je 2014. godine osnovala naša pokojna članica Zdenka Šegota, vrhunska riječka origami majstorica, članica Hrvatskog origami društva. 2017. godine radionice nastavljaju voditi njezini učenici Dora Oštrić i Ivan Vučak uz pomoć Ane Vučak.

Radionice origamija namijenjene su osnovnoškolskoj djeci, a u svakom je ciklusu uključeno desetak učenika. Origami ima osobine igre koja je vrlo važna za razvoj djeteta. To je zabavna aktivnost koja prati određena pravila, uključuje emocije, a za djecu je vrlo uzbudljivo iščekivanje nastanka oblika od papira. Origami ujedno razvija motoričke i intelektualne sposobnosti, kreativnost i strpljenje, potiče maštu, razvijanje smisla za estetiku i logičko razmišljanje. Cilj je pružiti djeci prigodu za učenje na kreativan način u obliku izvannastavne aktivnosti koja će biti zabavna i neobvezujuća.

Sudionici radionica do sada su sudjelovali na raznim događanjima: Vidov origami maraton povodom obilježavanja Dana svetog Vida u Rijeci, Zdenkin origami flash mobSajam mogućnosti i sl.